Uzin Utz steunt Leontienhuis

20 september 2018

Op zaterdag 15 september organiseerde Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) een sportief evenement op Sportcentrum Papendal. Samen sportief bezig zijn met je klant en daarmee een bijdrage leveren aan het Leontienhuis voor mensen met een eetstoornis, daar draaide het om op 15 september.

Ongeveer honderd relaties van Uzin Utz Nederland verschenen goedgemutst op het Arnhemse Papendal. Nadat de gasten hun wielerkleding in ontvangst hadden genomen, vertelde Leontien van Moorsel over haar eigen eetstoornis. Er waren twee activiteiten: een indoor Spinning Clinic en een leuke wielrentocht over de Arnhemse Posbank. Allemaal onder leiding van Leontien van Moorsel, Erik Breukink en Michael Zijlaard van het Roompot-team. Na afloop van het sportieve programma was het tijd voor een hapje en een drankje en konden de gasten een donatie doen. Hiermee werd een bedrag 15.000 euro voor het Leontienhuis verzameld.

Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis zoals Anorexia of Boulimia. Vanuit haar eigen ervaring richtte Leontien van Moorsel het Leontienhuis op. In een huiselijke omgeving gaan mensen met een eetstoornis samen met ervaringsdeskundige vrijwilligers de strijd aan met deze ziekte.

Na jarenlang met Alpe d’HuZes het KWF gesteund te hebben, heeft Uzin Utz Nederland er in 2018 ervoor gekozen om het Leontienhuis een steuntje in de rug te geven. Naast het leveren van een financiële bijdrage probeert Uzin Utz Nederland op deze wijze bekendheid te creëren voor eetstoornissen, want hiervoor is nog steeds veel onbegrip.

 

Tags: , , , , , ,