RIGO Verffabriek: de nieuwe naam van Ursa Paint

27-05-2015
RIGO Verffabriek: de nieuwe naam van Ursa Paint

RIGO Verffabriek: de nieuwe naam van Ursa Paint

IJMUIDEN- Ursa Paint, de producent van RigoStep, Aquamaryn, Evert Koning en Rigo Wandstyling, maakte gisteren bekend haar naam te veranderen in RIGO Verffabriek. Middels de nieuwe naam wil het bedrijf meer samenhang aanbrengen tussen de verschillende merken, en haar identiteit duidelijker vorm geven.

RIGO Verffabriek is een familiebedrijf dat sinds de oprichting in 1938 (Verfmanufactorij RiGo) verf produceert in IJmuiden. De eigenaren Toon en Machiel van Westerhoven, de derde generatie in dit familiebedrijf, willen onder de nieuwe naam het vakmanschap, in de verschillende branches (het maken van verf, wandafwerking, olie en lak) waar zij actief zijn, gaan benadrukken. De vier merken en de winkel RIGO Verfcentrum blijven bestaan, alleen de overkoepelende bedrijfsnaam verandert.

RIGO Verffabriek is meer dan alleen een verffabriek, zo stelt men in IJmuiden. Het is ook een technisch laboratorium en een creatief atelier; de plek waar een vakman welkom is om nieuwe technieken te leren of te proberen. Schilders, parketteurs en stucadoors leren bij RIGO Verffabriek hoe zij zich met vakmanschap kunnen onderscheiden. Architecten, ontwerpers en stylisten kunnen er experimenteren met nieuwe kleuren, technieken en producten. Over kleuren gesproken: RIGO Verffabriek heeft, naast een nieuw logo, ook nieuwe bedrijfskleuren geïntroduceerd: donkergrijs met een zweem van groen en donkeroranje, een kleur die afgeleid is van de schepen, boeien en vuurtoren in de haven van IJmuiden. Op de foto onthullen Toon en Machiel van Westerhoven de nieuwe naam en het nieuwe logo aan de gevel van de fabriek.

www.rigoverffabriek.nl