Vloerverwarming eenvoudig achteraf inbouwen

Materiaal 28-03
Vloerverwarming eenvoudig achteraf inbouwen

Steeds meer oude gebouwen worden gerenoveerd om energie te besparen. Denk aan maatregelen zoals gebouwen isoleren, zonnepanelen installeren of vloerverwarming plaatsen.

Vloerverwarming eenvoudig achteraf inbouwen

Vloerverwarming biedt vele voordelen, zoals een aangename warmte in huis, besparing op energie- en verwarmingskosten en efficiënte warmteverdeling. Dit potentieel is tot nu toe in de meeste oude gebouwen onbenut gebleven en moet achteraf worden aangepast. De vloer is hier de sleutel! Met achteraf ingebouwde verwarmingssystemen kan de warmte gelijkmatig over het hele oppervlak worden verdeeld.

Er zijn drie hoofdtypen vloerverwarming:

1.      Achteraf ingefreesde vloerverwarming. Dit is een effectieve en snelle oplossing voor geprepareerde oude ondergronden. Op voldoende dikke en dragende cement- en calciumsulfaatdekvloeren.

2.      Elektrische oppervlakvloerverwarming. Een snelle en alternatieve oplossing voor warmwatervoerende vloerverwaming. Op bijna alle bestaande ondergronden, bijv. op dekvloeren of oude keramische vloeren.

3.      Dunnelaag-warmwatervloerverwarming. De oplossing voor bestaande vloeren. Op bestaande ondergronden, bijv. op minerale dekvloeren of oude keramische vloeren.

Hier komen de THOMSIT-systeemoplossingen in het spel - eenvoudig en efficiënt voor achteraf ingebouwde vloerverwarmingssystemen. Dankzij perfect op elkaar afgestemde producten voor elke type vloerverwarming is de installatie van deze speciale constructies moeiteloos en zonder omslachtige tijdrovende ombouwwerkzaamheden met lange droogtijden.

Ontdek nu onze installatieadviezen voor verwarmingssystemen en vind het juiste systeem met de perfect passende THOMSIT-producten.

Meer informatie:

https://www.thomsit.nl/toepassingen/vloerverwarmingssystemen/

Lees ook: Nieuw THOMSIT-renovatiesysteem