Vrouwen in Parket maken theater

10-03-2016
Vrouwen in Parket maken theater

Vrouwen in Parket maken theater

IJMUIDEN- Op de tweede netwerkbijeenkomst van Vrouwen in het Parket heeft cabaretier Mino van Nassau van het Comedyteam 25 dames uitgedaagd uit hun comfortzone te stappen: “Zoek de humor in het contact maken met je klant!”

Het evenement vond maandag 7 maart plaats in Het Witte Theater te IJmuiden. Na de eerste bijeenkomst, in november bij de Plinten & Profielen Centrale te Wijk bij Duurstede, had RIGO Verffabriek de dames uitgenodigd naar IJmuiden te komen voor een fabrieksbezoek met inspirerend workshop programma. “Wees open, laat het zonnetje schijnen in je showroom en word eerst vriendjes met je klant. Want die wil jouw positieve energie hebben!”, leerde cabaretier Mino van Nassau de dames van Vrouwen in het Parket in Het Witte Theater te IJmuiden, dat volledig is aangekleed en ingericht met materialen van RIGO Verffabriek. Naast enkele gewaagde comedysketches op het toneel door de deelnemers zelf, werden er veel ervaringen uitgewisseld over hoe je klanten kunt verleiden. Van het hebben van een ‘praatstuk’ in je winkel tot vers gebakken appeltaart, en van een hondje in je showroom tot je klant ‘thuis’ ontvangen: het zijn allemaal leuke ijsbrekers om écht in contact te komen met klanten voordat je overgaat tot het aanprijzen van je waren, aldus de Plinten & Profielen Centrale.

Na een theatrale bontgekleurde lunch vertrok het gezelschap naar de even verderop gelegen RIGO Verffabriek, waar de vloerproducten van RigoStep en ROYL gemaakt worden. Directeur Toon van Westerhoven vertelde daar waarom hij zich verbonden voelt met het dagthema ’theater maken’: “Dé manier om je als speciaalzaak en vakman te onderscheiden in de snel veranderende markt is je vakmanschap in de schijnwerpers te zetten. Overtuig je klant door er een showtje van te maken. Bijvoorbeeld met een mobiel atelier, de geur van vers geschaafd hout en wat excentrieke voorbeelden van hout en de vele afwerkingsmogelijkheden daarvan. Kortom, laat je klant in jouw showroom hout beleven!”

Na een rondleiding door de fabriek werden de vrouwen onthaald in het creatieve atelier van RIGO Verffabriek om daar hun eigen unieke houtafwerking te bedenken en uit te voeren in olie of lak. De dames zouden geen dames geweest zijn, als daarbij niet kwistig met koperglitters werd gestrooid in de ROYL Bio-oil, om deze vervolgens in de nerf van de eiken planken te wrijven. Zo ontstonden de meest waanzinnige combinaties. Wat dacht je van witte ROYL Grain paste, afgewerkt met grijze Bio-oil en een blauw glittertje? Of Rainbow Craquelé medium over zwarte Rainbow Color Primer, waarna een rode primer de gebarsten look laat zien?

Ook de workshop Moodboard Maken werd met veel enthousiasme ontvangen. Door klanten die nog niet helemaal weten wat zij willen, tien minuten te laten scheuren in een flinke stapel magazines ontstaat al een ‘praatplaatje’. Zo maak je snel een basis waarmee je je klant verder kunt helpen denken. Tot slot werd een introductie gegeven in het 3D tekenprogramma SketchUp.

Al met al was de netwerkbijeenkomst een gezellig druk bezocht evenement, dat als waardevol ervaren werd door zowel de deelnemers als de branche. “Erg leuk dat er deze keer veel nieuwe leden bij waren, want onze club blijft groeien”, aldus oprichter Lisa Augustin-Klaassen, directeur PPC. “Ik merk ook dat de leden elkaar steeds vaker buiten de bijeenkomsten weten te vinden voor vragen of om met elkaar te sparren. Top, want elkaar met raad en daad bijstaan is de doelstelling van Vrouwen in het Parket!”

De volgende netwerkbijeenkomst van Vrouwen in het Parket vindt plaats op maandag 26 september, tijdens de Parket Ambachtsdagen van PPC in Wijk bij Duurstede.

Vrouwen in Parket maken theater